fbpx

Ontbijtkoek

Ontbijtkoek 1024 683 Deborah

Ontbijtkoek

Ingrediënten voor 1 koek (12 plakken):

  • 200 g dadels
  • 60 g appelstroop
  • 250 g magere melk
  • 300 g volkoren meel
  • 20 g gemengde noten
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl bakpoeder

Vet een cakevorm van 25 cm in en verwarm de oven voor op 160 graden.

Week de ontpitte dadels 5 minuten in kokend heet water. Giet ze vervolgens af en blender ze fijn, samen met de appelstroop en de melk.

Neem een kom en meng hier alle droge ingrediënten door elkaar (behalve de noten), samen met een flinke snuf zout. Meng nu met een spatel het dadelmengsel erdoor tot het een goed gemengd is en stort in de cakevorm.

Verdeel de gemengde noten over de bovenkant van het ontbijtkoekbeslag.

Zet de ontbijtkoek ongeveer voor 40-45 minuten in de oven. Hou goed in de gaten en dek de bovenkant eventueel af met aluminiumfolie tegen het verbranden. Test met een satéprikker of de ontbijtkoek gaar is.