Happy Raspberry Cake

Happy Raspberry Cake 1024 680 Deborah

Happy Raspberry Cake

Ingrediƫnten voor de bodem:

  • 210 g rauwe amandelen
  • 90 g zachte ontpitte dadels
  • 0,5 tl zeezout
  • 40 ml water

Vulling:

  • 225 g rauwe cashewnoten
  • Sap van 2 citroenen
  • 80 g kokosolie
  • 80 ml ahornsiroop of rauwe honing
  • 100 g frambozen
  • Extra fruit ter decoratie

Zet de cashewnoten een nacht of 4 uur in warm water ter week.

Bodem:
Doe de noten, zeezout en dadels in een blender totdat het goed gemengd is en schenk daarna het water erbij. Mix het nog een keer. Bekleed vervolgens de springvorm (20 cm of kleiner) ermee en druk goed aan.
Spoel de blender af.

Middelste laag vullen:
Verwarm de kokosolie, doe alle ingrediƫnten behalve de frambozen in de blender totdat het een mooi romig geheel wordt. Schep vervolgens 1/3 van de inhoud in de springvorm.

Bovenste laag:
Doe vervolgens de frambozen bij de 2/3 vulling en mix alles tot een lekker dik, roze gekleurd geheel. Schep het op de 2e laag en strijk glad.

Zet de taart voor ongeveer 5/6 uur in de vriezer. Als je ervan wilt genieten haal de taart een uur voor gebruik uit de vriezer.