Gevulde paprika met quinoa en feta

Gevulde paprika met quinoa en feta 1024 680 Deborah

Gevulde paprika met quinoa en feta

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g quinoa
  • 400 g mager rundergehakt of kidneybonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 verse tomaten
  • 1 blikje mais
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 paprika’s
  • 70 g feta
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereid de quinoa volgens de verpakking.

Zet een pan op het vuur en bak het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog even kort.

Voeg daarna de tomaten, mais en kruiden toe en laat 8 minuten sudderen.
Voeg als laatste de quinoa toe en roer goed door.

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s in een ingevette ovenschaal en vul ze met het gehakt-quinoa mengsel.

Verdeel de feta over de gevulde paprika’s en bak de paprika’s gaar in 20 minuten in het midden van de oven.