Zoete aardappel paprika soep

Zoete aardappel paprika soep 1024 680 Deborah

Zoete aardappel paprika soep

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zoete aardappelen
  • 1 rode paprika’s
  • 1 liter bouillon
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el gembersiroop
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snipper de ui en snij de knoflook fijn.

Schil de zoete aardappelen en paprika in blokjes.

Fruit de ui en knoflook in een soeppan op middelhoog vuur.

Voeg de zoete aardappel en de paprika toe zodra de ui zacht is. Voeg dan ook de bouillon toe.

Laat dit 10 tot 15 minuten koken en controleer dan of de zoete aardappel gaar is. Als je er makkelijk met een vork in kunt prikken dan is het gaar.

Voeg de kokosmelk toe en pureerde soep met een staafmixer of in de blender.

Voeg de kruiden en gembersiroop toe.

Serveer de soep eventueel met een stokbroodje naar keuze.