fbpx

Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Plaattaart met pompoen en geitenkaas 1024 680 Deborah

Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 8 vierkantjes bladerdeeg zonder roomboter
  • 500 g pompoen (flespompoen of stukjes)
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g rucola
  • 100 g geitenkaas
  • 30 g amandelen
  • Peper en zout naar wens
  • Olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 2×2 cm. Doe dit in een kom.

Pel de rode uien en snijd deze in partjes. Voeg dit bij de pompoen.

Hak de knoflook grof en meng dit met wat olijfolie, peper en zout door de pompoen en uien.

Leg de stukjes bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier en vouw de randjes om zodat er een opstaand randje ontstaat. Verdeel de groente over het bladerdeeg.

Verkruimel de geitenkaas eroverheen en strooi ook de amandelen over de pompoentaart.

Bak het geheel in ongeveer 15-20 minuten goudbruin.

Breng de rucola op smaak met wat peper, zout en iets olijfolie. Verdeel de rucola over de plaattaart. Eet smakelijk!