Lemon poppyseed pancakes

Lemon poppyseed pancakes 1024 680 Deborah

Lemon poppyseed pancakes

pannenkoekjes

Ingrediƫnten voor 2 personen (8 stuks):

  • 300 g ricotta
  • 50 g boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl maanzaad / chiazaad
  • Rasp en kneepje sap van een citroen
  • 2 tl honing
  • Snuf zout
  • Olijfolie om in te bakken

Bereiding:

Klop de eieren met 200 g ricotta los met een garde. Voeg het boekweitmeel, snufje zout en het bakpoeder toe en roer goed door.

Voeg de rasp van een halve citroen en het maanzaad bij het beslag. Meng kort. Het blijft een dik beslag dat hoort.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en verdeel met een lepel 3 hoopjes van het pannenkoekenbeslag over de pan. Bak de pannenkoekjes in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin.

Breng de andere 100 g ricotta op smaak met de honing en de rasp plus een kneepje sap van de citroen. Serveer de pannenkoeken met honing ricotta.