Sportkoeken

Sportkoeken 1024 680 Deborah

Sportkoeken

Ingrediƫnten voor 6 koeken:

  • 60 gram pecannoten
  • 2 eieren
  • Optioneel: 1 scoop eiwitpoeder
  • 30 gram speltmeel
  • 55 gram moerbeien
  • 50 gram havervlokken
  • 20 gram sesamzaad
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 mespuntje kaneel

Bereiding:

Zet de oven aan op 180 graden.

Maal de noten in de blender. Voeg vervolgens de havervlokken en meel toe en mix alles fijn. Mix dit niet te lang.

Schep in een grote kom en doe de bakpoeder, kaneel en eiwitpoeder erbij.

Klop vervolgens de eieren los en giet bij het mengsel. Roer goed door elkaar tot een kleverig beslag.
Voeg de moerbeien en sesamzaad toe.

Pak telkens 2 eetlepels beslag en druk plat op bakpapier. Maak je handen een beetje nat wanneer het erg plakkerig is.
Bak de koeken in ongeveer 20 min goudbruin en gaar.