fbpx

Chocolade havermoutkoeken

Chocolade havermoutkoeken 1024 680 Deborah

Chocolade havermoutkoeken

Ingrediƫnten voor 8 koeken:

  • 80 g havermout
  • 50 g boekweitmeel
  • 65 g kokosvet, gesmolten
  • 30 ml amandelmelk
  • 1 flinke el cacao poeder
  • 2 el dadelstroop
  • 1 tl bakpoeder
  • 15 g pure chocolade

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de bakplaat met een stuk papier.

Neem een grote kom en doe hierin de amandelmelk, gesmolten kokosvet en dadelstroop. Roer even door en voeg daarna de overige ingrediƫnten behalve de chocolade toe. Prak alles met een vork door elkaar en vorm vervolgens met de hand een bal van het beslag.

Vorm 8 balletjes, leg ze op de bakplaat en druk ze plat. Bestrooi met wat gehakte chocolade en schuif voor ongeveer 15 minuten de oven in.

Laat de koeken goed afkoelen en eetsmakelijk!