Spaghetti met ricotta-pestosaus en krokante ham

Spaghetti met ricotta-pestosaus en krokante ham 1024 668 Deborah

Spaghetti met ricotta-pestosaus en krokante ham

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 250 g cherrytomaten aan tak
  • 80 g parmaham
  • 0,5 el olijfolie
  • 300 g spelt spaghetti
  • 350 g haricots verts
  • 1 citroen
  • 100 g ricotta
  • 5 el Pesto alla Genovese

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verdeel de cherrytomaten en parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de cherrytomaten met de olie en bak in het midden van de oven ca. 10 minuten.

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, halveer ze en kook de laatste 4 minuten met de pasta mee.

Pers een halve citroen uit en snijd de rest in parten. Meng de ricotta met de pesto en het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Gier de pasta en haricots verts af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de ricotta-pestosaus, haricots verts en eventueel wat kookvocht. Verdeel de cherrytomaten erover en breek de parmaham in stukken erover. Serveer de citroenparten erbij.