Griekse kip uit de oven

Griekse kip uit de oven 1024 768 Deborah

Griekse kip uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 kippendijen (kan ook met filets of drumsticks)
  • 100 g cherrytomaten
  • 2 rode paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 g groene olijven
  • 80 g feta
  • 1 tl oregano
  • Handje peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Marinade:

  • Sap van halve citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl oregano
  • 1 tl komijn
  • Peper en zout
  • 3 el olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak een marinade van alle ingrediënten in een grote kom. Leg de kippendijen erin en schep om. Hoe langer de kip kan marineren, des te lekkerder! Je kunt dit eventueel ook de avond van tevoren klaar zetten.

Was de paprika’s, aubergine en de courgette. Snijd de paprika’s in repen, de aubergine in partjes en de courgette in plakjes. Pel de rode uien en snijd deze in partjes.

Leg alle groentes plus de olijven in een ingevette ovenschaal. Plet de knoflookteentjes en leg deze tussen de groentes. Drizzle wat olijfolie over de groentes en breng op smaak met peper, zout en oregano. Leg de kippendijen en de tomaatjes op de groentes.

Bak de kip in ongeveer 30 – 35 minuten gaat in de oven. Meng de groentes halverwege de baktijd.

Verkruimel de feta over de Griekse kip. Garneer de schotel met wat vers gehakte peterselie.

Bereiding: