fbpx

Plaattaart van filodeeg

Plaattaart van filodeeg 1024 768 Deborah

Plaattaart van filodeeg

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 4 grote vellen filodeeg
  • 6 gekleurde bietjes
  • 100 g halloumi (indien niet voorradig geitenkaas)
  • 30 g pijnboompitten
  • Sap van een halve citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de bietjes en snijd ze in heel dunne plakjes. Doe de bietjes in een kom en voeg een scheutje olijfolie en het sap van een halve citroen toe. Breng de bietjes op smaak met peper en zout, gedroogde tijm en een geperst teentje knoflook.

Neem een vel filodeeg en bestrijk dit met olijfolie. Plak er een tweede vel bovenop. Bestrijk dit ook met olijfolie en plak er nog een laag op. Herhaal dit ook met het laatste vel en bestrijk ook de bovenkant met olijfolie.

Leg de filodeeg op een bakplaat en bekleed met bakpapier. Verdeel de plakjes biet over het filodeeg. Vouw de randjes naar binnen.

Snijd de halloumi in stukjes en verdeel deze over de taart.

Bak de plaattaart in ongeveer 20 minuten goudbruin. Wordt de bovenkant iets te donker? Dek deze dan af met aluminiumfolie.

Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan en garneer de plaattaart hiermee.