fbpx

Plaattaart van filodeeg

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de bietjes en snijd ze in heel dunne plakjes. Doe de bietjes in een kom en voeg een scheutje olijfolie en het sap van een halve citroen toe. Breng de bietjes op smaak met peper en zout, gedroogde tijm en een geperst teentje knoflook.

Griekse kip uit de oven

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak een marinade van alle ingrediënten in een grote kom. Leg de kippendijen erin en schep om. Hoe langer de kip kan marineren, des te lekkerder! Je kunt dit eventueel ook de avond van tevoren klaar zetten.

Aardbeien-frambozenijs met yoghurt en citroen

Haal de aardbeien en frambozen uit de vriezer en laat ze 5 minuten staan. Snijd de aardbeien in vieren en meng met de frambozen. Pureer het fruit met de yoghurt en het citroenrasp in de blender of met de staafmixer tot romig ijs.

Chocolade havermoutkoeken

Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de bakplaat met een stuk papier. Neem een grote kom en doe hierin de amandelmelk, gesmolten kokosvet en dadelstroop. Roer even door en voeg daarna de overige ingrediënten behalve de chocolade toe. Prak alles met een vork door elkaar en vorm vervolgens met de hand een […]

Spaghetti met ricotta-pestosaus en krokante ham

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de cherrytomaten en parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de cherrytomaten met de olie en bak in het midden van de oven ca. 10 minuten. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, halveer ze en […]

Borrel met crunchy zoutjes

Snijd de dille fijn en meng met de knoflookpoeder, mayonaise, Griekse yoghurt, citroensap, peper en zout. Halveer de komkommers in de lengte, halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Serveer de dip met alle snackgroenten en de TUC Bakefuls.

Kwarkbollen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de banaan fijn met een vork. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Maak de kwarkbolletjes met behulp van 2 eetlepels. Schep een hoopje op een met bakpapier beklede bakplaat of gebruik siliconen muffin vorm.

Pindarotsjes

Zet een pannetje water op het vuur en zet hierop een kommetje met de chocolade in stukken. De chocolade smelt nu langzaam door de stoom van het water, het water mag de chocolade niet raken. (au bain marie) Doe ondertussen de pinda’s in een ander kommetje en halveer ze.

Lemon poppyseed pancakes

Klop de eieren met 200 g ricotta los met een garde. Voeg het boekweitmeel, snufje zout en het bakpoeder toe en roer goed door. Voeg de rasp van een halve citroen en het maanzaad bij het beslag. Meng kort. Het blijft een dik beslag dat hoort.

Ketchup

Snijd de appel en dadels klein. Pureer alles met de staafmixer en bewaar maximaal 5 dagen in een luchtdichte pot.

Sportkoeken

Zet de oven aan op 180 graden. Maal de noten in de blender. Voeg vervolgens de havervlokken en meel toe en mix alles fijn. Mix dit niet te lang. Schep in een grote kom en doe de bakpoeder, kaneel en eiwitpoeder erbij.

Salade met quinoa, bietjes en walnoten

Bereid de quinoa volgens aanwijzing op de verpakking en laat goed afkoelen. Meng de overige ingrediënten door elkaar en voeg de quinoa erbij. Eet smakelijk!

Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 2×2 cm. Doe dit in een kom. Pel de rode uien en snijd deze in partjes. Voeg dit bij de pompoen.

Wraps met parmaham, zongedroogde tomaatjes en pestomayonaise

Verwarm een koekenpan zonder olie op laag vuur en rooster de pijnboompitjes tot ze beginnen te kleuren. Stort ze in een schaaltje en laat ze afkoelen. Schep de mayonaise samen met de groente pesto in een kommetje en roer goed door elkaar.

Zoete aardappel paprika soep

Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Schil de zoete aardappelen en paprika in blokjes. Fruit de ui en knoflook in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel en de paprika toe zodra de ui zacht is. Voeg dan ook de bouillon toe.

Peanut butter fudge

Doe alle ingrediënten van de eerste laag in de blender en mix het tot een gladde massa. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en giet de fudge hierin. Strijk de bovenkant nog even glad met een spatel. Zet het een half uur in de koelkast.

Rozemarijn-zeezout focaccia’s met tomaat

Begin met het maken van het deeg. Daarvoor doe je alle ingrediënten in een kom, kneed dit in een staande mixer 10-15 minuten tot een soepel deeg waar je een vliesje van kunt trekken.

Pink kickstart

Week de cashewnoten 10 minuten voor in water. Doe ondertussen de andere ingrediënten in de blender. Voeg de uitgelekte cashews toe en mix tot een romig geheel. Als het niet goed mengt, schenk je er wat water bij.

Blueberry ontbijt muffins

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvormpjes goed in. Doe de eieren, banaan, rijstmelk en het citroensap in de blender en mix luchtig. Schep het over in een kom en voeg het zuiveringszout, kaneel en havermeel toe. Roer tot een dik beslag.

Gevulde paprika met quinoa en feta

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de quinoa volgens de verpakking. Zet een pan op het vuur en bak het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog even kort.

Cruesli

Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng in een grote kom: de havervlokken, pitten, noten en zaden. Los in een klein kommetje het zout op in 1 eetlepel heet water, klop de honing en kokosolie erdoorheen. Voeg het mengsel toe aan de droge ingrediënten en spreid alles uit over een grote bakplaat met bakpapier.

Hele zalm met dukkah

Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht). Begin met het maken van de dukkah. Rooster de hazelnoten met het sesamzaad, het korianderzaad, de komijn, het venkelzaad en het karwijzaad kort in een droge koekenpan. Stamp het samen met wat zout in een vijzel. Het is lekker als je nog wat grove stukjes behoudt […]

Açai bowl

Bereiding: Doe de bevroren banaan samen met het fruit, kokoswater / melk en de açai poeder in de blender. Meng het tot een gladde massa. Giet het mengsel in 2 kommen en garneer met de cruesli / muesli en het verse fruit.

Strawberry smoothie

Bereiding: Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een romige massa. Schenk in 1 of 2 flesjes.

Happy Raspberry Cake

Zet de cashewnoten een nacht of 4 uur in warm water ter week. Bodem: Doe de noten, zeezout en dadels in een blender totdat het goed gemengd is en schenk daarna het water erbij.

Tussendoortjes

Ik kwam er laatst achter dat er veel vraag is naar gezonde, vezelrijke en makkelijk te maken tussendoortjes. Zelf wissel ik zelfgemaakte tussendoortjes af met tussendoortjes uit de winkel. Ik zal verschillende opties benoemen in deze blog zodat jullie de komende tijd vooruit kunnen!

Chia jam

Breng de bosbessen en de ahornsiroop aan de kook. Roer regelmatig en laat het mengsel 5 minuten op een laag vuur sudderen. Pureer het fruitmengsel met een staafmixer of vork en roer dan het chiazaad erdoorheen. Kook nog ongeveer 15 minuten op laag vuur. Roer regelmatig.

Wafels

Doe de amandelmelk en de appelazijn in een grote kom, roer en laat het dan 5 minuten rusten. Verwarm het wafelijzer en smeer in met wat kokosolie. Voeg de rest van de gesmolten kokosolie met de eieren bij de amandelmelk. Roer weer goed door elkaar.

Ontbijtkoek

Vet een cakevorm van 25 cm in en verwarm de oven voor op 160 graden. Week de ontpitte dadels 5 minuten in kokend heet water. Giet ze vervolgens af en blender ze fijn, samen met de appelstroop en de melk.

Spinazie-serranoham-plaattaart

Verwarm de oven voor op 150 graden. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak rondom een openstaande rand door het deeg dubbel te vouwen. Besmeer het deeg met de tomatenpuree en verspreid de spinazie erover.